Tuesday, 19 February 2013

Perubahan Diri

Alhamdulillah hari ahad yg lepas genap 7 minggu usia kehamilan. Semalam juga dapat MC disebabkan morning sickness yg bru pertama kali dirasai...

Mmmmmm macam mana ek nk cakap rasa morning sickness tu..die sakit kepala sekejap2 pastu muntah air tp tak teruk dan perut rasa sebu dan ada perasaan nk muntah.ha mcm tu lah..mula2 tak tau tu tanda morning sickness sebab sebelum ni tak dek perasaan mcm tu, pergi hospital kat kg baru then bercerita la kat doktor apa yg Ana rasa, doktor pn picit bahagian perut, takut gastrik lpas tu doktor tanya Ana sakit tak bile die tekan, Ana pn jawab tak sakit cuma rasa nk muntah bile die tekan..die pn senyum kambing then cakap its normal..da start nk kena morning sickness..oooooo yeke

Pagi ni Ana rasa bertenaga skit dr semalam..ari ni cuma light2 pening..
Kuantiti makanan dlam pinggan semakin berkurangan akibat perasaan nk muntah bila tgk makanan tu..tp perut tetap rasa lapar..nk tak nak haruslah makan dgn kerap..

Ana juga perasan yg Ana tak boleh bau sotong..sama ada tgh masak, lauk sotong dipanaskan ke or makan sotong..secara automatiknya tekak akan kembang dan kepala akan pening tahap maximum..Alhamdulillah makanan lain masih lg boleh diterima..

Dalam hati masih lg terdetik perasaan risau selagi tak dapat lihat janin kita membesar..bukan tak percaya dgn doktor yg mengesahkan kehamilan melalui UPT tp pelbagai kemungkinan boleh terjadi kan? 

Kini dalam setiap doa, Ana sentiasa berharap zuriat dalam rahim ini akan membesar dgn baik dan sempurna..Allah telah makbulkan doa Ana..akan Ana jaga amanah dr Allah ini dgn baik.semoga Ana diberi kesihatan yg baik utk memberikan zat dan vitamin yg cukup utk janin ini membesar.

9 comments:

Intan Akma said...

wah..tahniah..saya dulu tak boleh bau dapur.. so tak boleh nak masak langsung...huhu

Adriana said...

tu lah nasib Ana tak kena alahan teruk

Fiza Rahman said...

Semoga perjalanan kehamilan dipermudahkan olehNYA.

nurul said...

As salam ana...kebetulan jmpa pg ana..cr ttg petua utk hamil. Sy dh brkahwin hmpr 2 thn.blm ada rezeki bby lg. Ana boleh ceritakan petua2 yg ana amalkan n apa2 supplement yg ana ambil?

Miss Zahirah said...

bru tau cmna rsanya bla kna morning sickness.. hihihi

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Mimi Azirah said...

kalo kne morning sickness memg teruk la...asyik nk muntah je kan...

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink