Tuesday, 16 October 2012

161012

Fobia...
Tak semua orang mempunyai kekuatan dan keberanian utk memandu
Lagi-lagi kalau pernah melalui pengalaman yg mengerikan spt accident atau tgk kejadian yg menakutkan..
Salah seorgnya aku la tu...
Aku pn tak tau sejak bila aku de penyakit tu (manja terlebih)
Even aku tak pernah mengalami pengalaman spt tu, aku sndri tak tau kenapa keberanian aku hilang lenyap spt semangat yg telah ditarik-tarik...hihihihihihi
May be terlalu memikirkan kemalangan-kemalangan yg berlaku sekarang ni membuatkan aku fobia utk terus memandu..

Sungguh...
Pertama kali amek ujian memandu semangat yg dtg sgt berkobar-kobar utk membawa kereta (even time tu tak mapu lg nk beli kereta)
Siap da bg tahu dkat mak aku lg yg aku nk beli kereta kancil that was on 2007
Almaklum la bru habis blaja semangat nk cri keje, nk g keje naik kereta la katakan
Lpas jer pgang lesen P semangat tu lg mencanak-canak naik...nk memiliki kereta sndri katanya...
Tp mak aku kata dr bli kereta lbih baik smpan duit, smbung blaja @ bli rumah...DUSSHHH!!!
Terdiam dan berfikir, btol jgak tu...
Tahun silih berganti, semangat makin lama makin hilang...harapan terus terkubur
Akhirnya dr lesen P ke full aku tak lg membawa kereta...huhuhuhuhu sadissss
Bukan lgsung tak de kereta dkat rumah tu tp....kereta manual..tak larat nk bawa, mengada-ngada nk auto jgak hamek kau...bo layan la...

Kini...
Setelah beberapa kali me'renew' kan lesen aku hanya mampu membawa kereta auto shj..dan plg bestnya...................................plg jauh ak mampu bwa ke Carre4 shj..huhuhuhu
Kira bergerak jgak la kn?
Orang sekeliling tu tak tau, bkan sengaja tak nak bawa kereta ni, tp bila da duduk dkat seat driver tu aku rasa mcm semua bnda nk dtg dkat aku...
Semua nk menghimpit aku...jd aku takut kalau aku terlanggar dorg...
Bila ak bawak slow, org yg teman aku ni bising kata bwak mcm siput la, kura-kura la...
Dorg tau tak yg aku ni bersopan santun? Keselamatan harus diutamakan....
Lama-lama aku pn stress...Bawak la sendiri..I lbih rela naik lrt ok????

Adakah ini satu penyakit mengada-ngada atau semangat yg hilang?

2 comments:

eija Ija said...

salam...saya smp skg klu nak reverse keta jd cam fobia coz pnh langgar keta org...tp bila hubby x da ni kena kuatkan jgk semangat,drive keta pegi balik keja...

Adriana said...

tu la Ana pn kne kuatkan semangat jugak..mana la tau husband jatuh sakit ke senang la nk ke mana2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink