Saturday, 12 January 2013

KL-S.Alam-JB-KL

Penutup untuk tahun 2012 Ana telah pergi ke selatan tanah air.. 29.12.12 Ana telah membawa diri ke Johor Bahru...Bukan honeymoon tp cuti-cuti malaysia with family..at the same time menghantar rombongan adik sepupu bertunang..Da lama tak jalan jauh perjalanan 5jam pun terasa macam 10jam.

Tp sebelum tu Ana menunaikan tanggungjawab sebagai seorang pelajar dulu. Singgah ke Shah Alam utk pg kelas. Last class for this semester. Makin nak habis belajar makin touching plak bile da last class ni..rasa hiba tgk kesungguhan lecturer mencurahkan ilmu utk memastikan anak muridnya berjaya..terima kasih wahai guru. Ilmu yg engkau beri akan ku bawa hingga ke hujung nyawa.

Tepat jam 10.30am baru bertolak dr Shah Alam menuju ke JB..perjalanan sgt lancar tak jem. Kami duduk homestay located at Bukit Kempas. senang nk cari homestay ni..hanya beberapa minit exit dr tol kempas..dannnn rumah dia sangat luas...Series rumah dia sgt besar 3 bilik tidur n 3 bilik air tempat parking kereta boleh muat 6 buah kereta!! Rumah yg besar n selesa. sgt puas hati. mula-mula mmg takut nk booking homestay, sebab adik ana ada bad experience utk booking homestay dekat area johor. tp tak kan kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan? kami tawakal utk sewa homestay ni for 1 night only. ingat nak check out on 30.12.12..tp melihatkan rumah ni bersih dan kemas, owner pn ok, dan memandangkan para driver keletihan maka kami extend hingga 31.12.12

First night kami hanya singgah di Dataran JB berdekatan Hotel Thistle. Ada event Astro









Ni la homestay tu..time ni ada 5 buah kereta

Hari Kedua...

Kami di rumah pihak perempuan


Oleh kerana Ana bawa sireh makanya I la kena beridir kat depan


Da selesai...Muka puas hati dapat makan


Yg pakai songkok tinggi berbaju melayu kuning tu orang pertama di Malaysia yg menceburkan diri dalam bidang Perniagaan Kimia.

Balik dari majlis kami pergi ke Anjong Senibong Seafood di Pasir Gudang (kalau tak silap). Makanan dia not bad. Makan tepi laut sambil tgk sunset.


First time makan siput ni. Cantik kulit die (2 pinggan)


Jenahak masak 3 rasa (4 ekor)


Kupang masak sambal (4 pinggan)

Total 15 orang deawasa makan RM640.00 termasuk nasi putih 2 bekas, tomyam 2 mangkuk, sayur goreng 4 pinggan, fresh orange 2 jug dan teh  o 2 jug.

Lepas balik dari makan2 seafood kami shoot ke Pasar Karat.


Pasar Karat ni macam uptown. Barang-barang die murah. CD 5 keping RM10 shj. Mana mau dapat harga mcm tu?

Sepanjang berada di JB kami byk menggunakan GPS dan Google MAP huhu...selama ni gi Johor hanya smpai Batu Pahat jer...

Overall JB cantik dan bersih. Yg paling best boleh nampak Singapura!! (maafkan sy,sy tak pernah smp negara jiran). Harga pulak seperti makanan sama macam KL.

p/s : semoga kita berjumpa lg JB dibulan 6!!!











5 comments:

Dunia Wilma said...

Bestnya pergi Cuti2 Malaysia ^_^
Wilma tak pernah sampai ke Johor lagi...Lepas nie, ada peluang Wilma nak pergi...

P/S: Maaf...Dah lama Wilma tak singgah di sini ^_^ Sibuk sangat2...

Niesa said...

wuaaa...best!niesa pn akan ke jb bln 6 nnti..weeee~ hihi

Niesa said...

dtg sini nak bg tau Adriana dpt hadiah dr GA kami.. =)

http://niesa-lovecrew.blogspot.com/2013/02/pemenang.html

emieysandra said...

Bestnye dpt cuti2 malaysia :-)

mama aryan said...

seronoknya jalan2..akak ni tak penah sampai JB lg tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink