Wednesday, 21 November 2012

Indahnya Bercinta Selepas Nikah

Orang kata waktu bercinta lain,da kahwin lain...time ni baru la tahu perangai sebenar pasangan masing2...yela,time bercinta,kita hanya jumpa sekejap shj berbanding da nikah,tiap2 hari bersama...satu persatu perangai pasangan kita terkeluar...tp kita jgn la berfikir negatif...ambil yg positif,tak semestinya bila kita cakap da kahwin perangai sebenar pasangan kita keluar bukan lah semua yg negatif...

Macam husband Ana plak,baru la Ana tahu yg dia ni suka mengadap cermin 24jam..mengalahkan perempuan!!time bercinta dolu2,time berdating xdek plak nk mengadap cermin jer...tp skang kita plak yg naik rimas,klau bersiap nk keluar tu berebut cermin la jawabnya...hhmmm xpela mengalah je la kata sayang suami...plak tu kalau lpas gnting rambut,husband Ana ni jnis yg cpat panjang n lebat rambut dia jd sebulan sekali dia akan pergi kedai tok gunting rambut yg selebihnya,potong sendiri gna mesin...lpas gnting rambut siap la...kalau org tu potong tak berkenan dihati,blik rumah confirm dia betulkan balik smpai puas hati...selagi tak betulkan,tido tak lena la jawabnya kalau cermin tu boleh bercakap,mesti dia kata 'udah2 la tu naik rimas aku tgk' hahahahaha...

Yg kedua plak,husband Ana ni rupa2nya hantu sotong...sumpah selama kenal dia tak pernah tahu...one day mama masak sambal sotong,punyalah selera dia makan,bertambah2..lpas tu baru dia bg tahu "Abang suka makan sotong,lagi2 sambal sotong"..then tiba2 jer ras mcm oh sweetnya kahwin ni..kalau la tahu macam ni,da lama ajak kahwin...huhu

Makin lama kita bersama pasangan kita makin kita kenal dia...makin mendalam cinta kita untuk dia...indah sungguh cinta selepas nikah ni...

Ada org berkata jgn beri cinta kita 100 peratus pada pasangan,takut bila berpisah,boleh meroyan...maksudnya, bukanla lg beberapa peratus utk skandal,tp seimbangkanlah dgn cinta kita kpd Allah SWT.

The impotant thing yg Ana notice pasal husband Ana ni,dia mmg tak romantik mcm Seth Tan (eh tetiba plak) dr bercinta smpai la da kahwin ni...bila kita tanya,die jwab dia bukan pelakon yg pandai berlakon tu...urghhh tak pe la kang terlebih romantik plak kita plak yg sakit hati...

Tiada manusia yg sempurna,sebab tu la Allah jd kan manusia berpasangan utk saling melengkapi...

p/s: semoga kita sentiasa berubah untuk kebaikan

Hasil kebosanan sang suami meneman sang isteri study


Baju Melayu beliau yg pertama berkaler pink..huhu

8 comments:

nik ros said...

suami isteri salaing melengkapi kan. nik pun bila dah kwen baru la tahu perangai suami. tapi ok la.tak ade la perubahan drastik pun. sama jea masa kapel cuma dah kwen lagi romantik.hehehe

Adriana said...

betul2 suami isteri saling melengkapi, baru la hidup diberkati..

Cik Puan Tqah said...

aah..beza kan.. byk lagi kite perlu kenal hati budi. kann

Adriana said...

yup betul tu

Masya said...

RAMAI CKP MCM TU MASA BERCINTA TAK NAMPAK PERAGAI SEBENAR.. DAH KAWIN BARU TAU HIHIHIHIHIHI

dEdEQ dE wIshEs said...

SWEETNYE .. LAMBAT LA NIKAH .. RASE NAK NIKAH SEKARANG JE NI .. HOHO

Adriana said...

btul tu @Masya, da kahwin mcm2 perangai keluar

Adriana said...

@dEdEQ tak pe,masanya akan tiba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink