Wednesday, 19 December 2012

Layan Movie The Hobbit

Semalam Ana dapat pelepasan balik awal..Ada kebocoran gas aircond dekat level Ana bekerja..Secara kebetulan pagi sebelum kejadian kami ada fire drill. Mulanya ingat asap yang ada tu adalah lebihan dari latihan tersebut. Tapi makin lama makin banyak dan berkepul-kepul membuatkan kita sakit tekak, hidung dan pening kepala.  Kami pun call pihak admin dan maintenance dan mereka mengesahkan ada kebocoran. Jadi bos kami pun beri pelepasan untuk pulang awal..

Disebabkan malas nak balik awal, Ana and member pergi la tgk wayang..Memandangkan cerita ni sahaja yg  menepati masa kami, maka tgk la cerita The Hobbit ni..Dan semalam juga cerita ini betul-betul menguji tahap penguasaan Bahasa Inggeris Ana kerana tiada subtitle..Nasib member da tgk, jd dia tlg explain part mana yg Ana tak faham.

Ini lah Hobbit..

Thorin - Yg nak merampas kembali istana beliau yg telah dijajah oleh seekor naga

The dwarves - Antara watak-watak utama

Ahli sishir yg byk bantu Gandalf

Gandalf yg membantu Thorin

sumber gambar dr website the hobbit

The Hobbit ini juga adalah kisah permulaan bagi cerita The Lord of The Ring. Jadi, pada peminat setia cerita TLOTR jangan lepaskan peluang untuk menonton cerita ini.
Anda akan tahu bagaimana cincin yg menjadi rebutan itu ditemui.

p/s : sy bukan peminat TLOTR jd kurang memahami cerita ini



25 comments:

yana aina said...

best nya dpt blk awal ... dpt tgk wyg lg. hehehh

Miz Sharmia said...

cite ni mmg best. cite yg ditunggu2 bertahun2 lamanya.eheh. tp kalo tak layan LOTR mmg kurang phm cite ni. mcm husband mia. tak phm. tpksa cite dr A to Z. hehehehe.

#peminat setia LOTR. :)

nik ros said...

tak minat gak citer TLOTR. so kalau tgk citer ni mesti susah nak fhm kan.

orked violet said...

cite nih tgh gLEmer skang.hoho
tp Sya xtgk Lagi.sbb xde geng nk tgk..
So, tnggu kuar CD je La..huhu

BTW, Sya br foLLow bLog kamu. free, visit/foLLow Sya jugak ek~
sya-orked.blogspot.com

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

ingat nk tgk minggu nie... xde subtitle eh? ssh laaa jgk kn.. haha

Nisah Idham said...

sebenarnya, akak tak berminat cerita mcm ni..
tp dah 2-3 org publish entri yg sama.
huhu semua ade sinopsis..

>> makanya perlulah akak tengok juga ni... (^_~)
(harap2 ade subtitle nanti) hehe

Mimie said...

tak berkesempatan nk tgk citer nih

intanfirdaus247 said...

salam ukhuwah ana...wah segak nyerrrr blog diaaa..hehehe....terima kasih sudi kawan ngan kak intan..koh koh..the hobbit? i likeeeee:)

Adriana said...

itu lah bukan selalu..huhu

Adriana said...

betul tu..nk fahamkan cerita ni kena tgk balik LOTR dr part 1

Adriana said...

betul tu kak nik..sy kurang faham tgk cerita ni

Adriana said...

tak pe nanti boleh download kat internet

done follow kamu

Adriana said...

tu la pasal..tp member tgk dekat wangsa walk ada subtitle

Adriana said...

hihi tgk2 jgn tak tgk..tp sy tak suka tgk muka pelakon die..takut tgk

Adriana said...

sama-sama akak

Adriana said...

weekend nanti kak mimie boleh bawak anak2 tgk

Che Rosliza Che Mat said...

Akak memang peminat TLOTR...hihihi

Siti Rohaida said...

xbest ke cite nie..salam follow sni

miz ruha said...

nak tengok juga hobbit ni... cam menarik aje...

btw, singgah dari blog cik rose... ^_^ tengok blog... cantik... :)

izan mama mia said...

singgah cni tgk blog wajah baru..wah cantik

ztsuhaily abdmalib said...

JOM JOIN GA NI. MUDAH SAJE. BOLE MENANG HALFMOON, SHAWL AND SQUARE SCARF!

http://inistoryku.blogspot.com/2012/12/giveaway-butterscarves-style-your.html

Karukord Jagau's said...

salam singgah dan siap follow dh :)

Ku Syida said...

Wahh, untung jugak ada kebocoran gas kan, siap blh pg tgk wayang... Hehe

etuza said...

lama dah follow, adakah dah follow Pesona ..? tanya ja ya..blog cantikm sangat ni, nasyid juga ..banyak hikmah

Adriana said...

@kak rose boleh layan the hobbit plak
@ siti rohaida cite ni best tp sape peminat LOTR lg senang nk faham. Ana tak dapat masuk blog awak.
@miz ruha mmg menarik
@izan mama mia thanx kak
@karukord Ana da follow balik
@etuza terima kasih. Ana da lama follow blog Pesona
@Ku syida huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink