Monday, 17 December 2012

Think Positive...Isnin Adalah Hari yg Gembira





Breakfast Nasi Lemak...Home made cooking..Campak-campak saja...

Sambil-sambil tu, jom layan cerita hujung minggu Ana........

Hari sabtu dan ahad adalah hari yang paling sibuk..Memandangkan tahun depan ramai ahli keluarga Ana yang akan buat ubah status relationship mereka makanya........dihujung-hujung tahun ni mmg elok la utk cari segala kelengkapan untuk majlis itu..

Sebagai orang yg ada pengalaman..huhu...maka Ana and sis teman la adik kami yg akan bertunang pada tahun depan untuk beli barang-barang...

Misi pencarian ini tidak lain dan tidak bukan,sudah tentu di Jalan TAR..Bagi Ana,dekat KL ni da banyak kedai yang murah-murah,kita kena pandai cari..Jadi Ana sendiri tak pergi survey dekat Nilai, Ayer Hitam...Dulu time my sis and bro kahwin disanalah tempat kami membeli segala kelengkapan..tapi kini tidak lagi...selain menjimatkan masa ia juga menjimatkan tenaga..wakakaka..ini adalah statement org malas yer..but seriously,kat sini pn harga lebih kurang juga..

Boleh rambang mata ok kalau pergi kat situ..mana taknya semua kedai buat SALE!!! Oh My Duit...Kalau ada credit card mmg rasa nak swipe2 jer...tp Alhamdulilah..sebab tu tak pakai credit card..hahaha

Sangat murah..kedai pertama yg kami masuk adalah MAYA Silk..

Ni lah budak yg tak sabar nk kahwin tu


Letih menuggu kerana bukan beli barang saya..haha


Pengantin lama with our auntie aka IBU


Bersungguh-sungguh akak tu balut


Tara...first choice..errmmmm

Sejam kami disini..ada dua tiga color yg akak tu keluarkan namun tidak berjaya menambat hati yang diraikan..sokay..akak kamu ni mmg suka jalan-jalan..next

Next kami pergi ke Gulatis..

We are here...layanan superb

Kami mmg suka layanan di Gulatis..dr time Ana smpai la adik yg sorg ni..even kami memilih pakej yang murah,dia tetap memberikan layanan yg tidak belah bahagi..setia melayan kami..sejam jugak kami disini..haisy..mengimbau kenangan betul..rindu time2 macam ni


First choice..peach + pink ketam..sy suka tp dia tak suka


Second choice..Hijau turqoise..warna yg Ana idamkan..huhu..tu..abg yg setia melayan kami..thanx yer abg..sgt baik layanan yg diberikan

Alhamdulillah..kat sini berakhir misi pencarian kain kami..Adik Ana memilih hijau turqoise..tp bukan dalam gambar tu..lain sikit tp lebih kurang jer..

Next kami mencari telekung, sejadah dan songkok..senang beli semua barang disatu tempat..kalau beli barang time hujung minggu skill tawar-menawar harus diasah yer..kerana kadang2 dorg akan letak harga yg tinggi..jgan mengalah sampai kita puas hati..tiada gambar kerana da letih..

Alhamdulillah..barang-barang yg nk dibuat hantaran telah selesai..next mission utk DIY barang-barang hantaran pula..

Setelah selesai, kami pergi MAKAN pulak..pilihan NZ wangsa maju

Maggi goreng + Ayam Goreng + Milo Suam..errghhh Alhamdulillah..time kasih ye adik kenyang

Sebelum tutup entri...kita posing dulu

Posing jap..


Lagi satu..posing

Walaupun letih, tp seronok..Yg buat muka bosan dah tentu lah para pria..nasiblah..



18 comments:

fatehamohamed said...

wah ana..nasik lemak tu campak3 jek terus jadioi//bravvoooooo:)))

Nory Zoulkefle said...

seronoknyer bershopping...hehe

intan akma said...

best nyer..nampak nye saya pon akan menjejakkan kaki ke sana tak lama lagi coz adek nak kawen...

Adriana said...

hahaha...sambal tu da masak mlm,timun just potong nasi jer masak pg td..campak2 dalam pinggan terus jadi nasi lemak..

Adriana said...

seronok..kalau poket tgh penuh lg seronok

Adriana said...

yeke intan..boleh survey sekarang sebab tgh murah

Syera Begam said...

terliurr tgok nasik lemak tu!

Mimie said...

yg kaler peach isi ketam tuh cntik

mama aryan said...

sedapnya nampak nasi lemak tu,walapon campak2 je..argggh bikin akak lapar je nih..
bestnye pilih2 barang utk tunang..

Adriana said...

lunch nasi lemak ok ari ni

Adriana said...

kan..sy pn suke yg tu..nasib da kawen

Adriana said...

mlm ni akak mkn nasi lemak k..hehe..sy yg excited nk cari barang utk adik

Zana Adieyza said...

wrna hijau turqoise tu nampak sweet & cantik!! tema yg nice sgt2..

salam kenal dari zana.. nice blog my dear.. keep blogging!

CikZaniff said...

syokknya shopping baju nikah ea..
done follow sini dear ~..:)

Adriana said...

salam kenal..Ana da follow balik..
hijau turqoise tu la yg menjadi pilihan

Adriana said...

iye..baju nikah adik..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nasi lomak tu nampak sedap hikss

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hai..singgah ptg :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink