Sunday, 23 December 2012

Puan Mengandung Ke?

Hari Jumaat yg lepas Ana telah diserang demam panas secara tiba-tiba. Bangun pagi tu da rasa lain macam. Tapi hujung tahun adalah bulan yg mencabar, gagahkan juga diri ni dtg opis. Lepas balik kerja baru singgah hospital kat Kg Baru utk ambil ubat. Oleh kerana keesokkannya adalah hari sabtu maka, malasla untuk berjumpa doktor, hanya mengambil ubat sahaja (jumpa doktor hanya bila da teruk dan untuk dapatkan MC). 

Maka nurse pun tanya ubat apa yang Ana nak.

Nurse : Puan nak ubat apa?
Ana : Ubat demam, ubat batuk, ubat sakit badan, ubat sakit tekak, ubat tahan muntah dan cream panas.
Nurse : Urmm..puan mengandung ke?
Ana : Sambil tercengang..tak..tak mengandung..
Motif? Mungkin kerana Ana telah meminta ubat tahan muntah.
Ubat tahan muntah tu just satndby coz next week nk pi hantar adik sepupu bertunang kat JB. Almaklumla kadang-kadang jalan jauh ni boleh buat kita rasa pening and nk termuntah.

Kat rumah pun adik beradik dok menyakat kata Ana mengandung. Alhamdulillah syukur sangat-sangat kalau  betul jadi. Tapi apakan daya Miss P lg seminggu nk say hello.

p/s : sekarang musim orang demam



21 comments:

aTieYusof Family said...

Moga cepat sembuh..
musim hujan kan, tu yg senang kena demam & flu.. anak sy pun dah kena demam... risau :(

BaiYah said...

semoga cepat sembuh..@_@

Nisah Idham said...

semoga cepat sembuh ana

>> akak baru terperasan wajah baru blog ana, cantik !! akak suke (^_~)

intanfirdaus247 said...

semoga cepat sembuh...kalau btol2 peknen..best kan..heheh..mudahan..ameen

Nory Zoulkefle said...

InsyaALLAH, mane lah taw ade rezeki...aminnn

Adriana said...

@atie amin.semoga anak atie juga cpat sembuh

Adriana said...

@baiyah amin
@kak nisah insyaallah amin.thanx kak

Adriana said...

@kak intan alhmadulillah amin...sy meloncat2 gembira kalau betul
@nory amin

Masya said...

kalau mengandung pun ape salahnya kan. kan.. semoga cepat sembuh..

Adriana said...

@masya kalau betul mengandung Alhamdulillah..gembira sgt..alhamdulillah da baik ari ni

ecah said...

semoga cepat sembuh.. semoga betul juga mengandung tu..hehe

nik ros said...

btol.skarangmmg musim demam.sis baru jea baik dari demam :)

Adriana said...

@Ecah alhamdulillah da sihat..amin kalau betul
@kak nik tu la kan kak sekarang mmg musim demam.dekat rumah tu berganti-ganti demam

kak nora said...

semoga cepat semboh ye..

cikeyrah said...

semoga cepat sembuh . .;)

Mimie said...

skang memg musim demam...

p/s usaha tgga kejayaan ye

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga cepat sembuh yer dear

mama aryan said...

insha Allah ana,moga ada rezeki buat ana nanti ye..
cepat sembuh ye ana

Adriana said...

@kak nora alhamdulillah da sihat
@keyrah akak da sihat
@kak mimie yeay..chaiyok2
@waniey alhamdulillah da sembuh
@mama aryan insyaallah amin

wan nurul hezrina said...

semoga cepat sembuh..salam kenal..drp blog Cik rose cute=)

Adriana said...

@wan nurul salam kenal juga..alhamdulillah ana da sembuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink